ОСТАННІ НОВИНИ

35 тисяч львів"ян чекають своєї черги на житло

|

У Львові стоїть гостра проблема нестачі державного житла. Будівництво житлових будинків за державні кошти на сьогодні неактуальне. За останніх 10-15 років їх будівництво скоротилося в 10 разів. Про це сьогодні повідомив начальник управління архітектури ЛМР Юрій Криворучко.

За його словами, на сьогодні багатоквартирні будинки розбудовують переважно за приватні кошті, держава перестала вкладати сюди гроші.

«10-15 років тому житло будувалося за державні кошти, а до сьогодні ця ситуація кардинально змінилася. Якщо тоді квартири видавалися черговикам тисячами, то нині лише сотнями. А кількість черговиків на державне житло щороку збільшується. Середньостатистичний львів”янинзараз не може собі дозволити купити квартиру, бо ринок житла дуже дорогий. Наприклад, у Львові зараз чекає своєї квартири 35 тисяч черговиків», – розповів Юрій Криворучко.

Наразі, Львівська міська рада спільно з інститутом архітектури НУ «Львівська політехніка» розробили концепцію регіональної програми формування фонду соціального житла у Львові. Програма передбачає розбудову житлових масивів по категоріям – для пільговиків, для молоді, для бідної верстви населення. Щоправда цю програму можна буде реалізувати при наявності відповідних коштів у держбюджеті, яких місто наразі не має. Та, як зазначив Ю. Криворучко, розбудова будинків такого типу займе близько 10 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *