ОСТАННІ НОВИНИ

Чоловіча хорова капела «Дударик» презентувала свій збірник хорових пісень

|

У рамках святкування Дня Незалежності України Львівська державна чоловіча хорова капела «Дударик» традиційно виконала Акафіст до Пресвятої Богородиці за участю представників релігійних конфесій Львова та презентувала збірник хорових пісень «Співай, Україно!». Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Цей молебень став звичним від дня становлення незалежності України та є 16-им у виконанні «Дударика» перед пам’ятником Тараса Шевченка, адже первісно – це був гімн Богородиці. І лише Акафіст до Пресвятої Богородиці є екуменічним богослужінням і може зібрати представників усіх християнських церков.

Також у рамках святкування Дня незалежності ЛДЧХК «Дударик» репрезентував сигнальний примірник друкованого збірника хорових пісень «Співай, Україно!» накладом у 500 книг. До збірника увійшли перлини української та зарубіжної музики для професійного й аматорського виконання. Випуск збірника став фінальним проектом «Митці – селу-2007». У редколегії – засновник хорової капели, диригент Микола Кацал, а також директор Львівської державної чоловічої капели «Дударик» Дмитро Кацал, інші – представники ЛДЧХК «Дударик». Із своїми концертами хорова капела працювала в селах Львівщини, зустрічаючись із творчими осередками та викладачами музики.

«Ми отримали чимало хорового матеріалу й вирішили зібрати його в окремий збірник. «Дударик» має 35-річну співочу хорову практику, тому до збірника увійшли архіви хорової капели. Ми його плануємо розіслати поштою в усі навчальні заклади музичного спрямування Львівської області. Другим кроком стане тиражування збірника по Україні. До друку також готуються окремим виданням твори інструментальної музики»,- розповідає директор Львівської державної чоловічої капели «Дударик» Дмитро Кацал.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *