ОСТАННІ НОВИНИ

Діти з вадами зору даватимуть концерти та поїдуть на гастролі

|

Дитячий театр естрадної пісні «Дитячі мрії», створений при товаристві незрячих у Львові, братиме участь у концертах та фестивалях. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила керівник проекту Любов Кукурудза.

За допомогою проекту «Побачити світ очима дитини» планують відкрити суспільству обдарованих дітей із вадами зору. У проекті братимуть участь 27 дітей різного віку, від трьох до 13 років. Вони разом із керівниками проведуть активну гастрольну діяльність, організовуватимуть творчі зустрічі з іншими мистецькими колективами неповносправних.

Цього літа дитячий колектив уже взяв участь у двох Всеукраїнських мистецьких фестивалях для незрячих у Чернівцях та Мукачево, а також у концерті до Дня Незалежності. 15 жовтня колектив планує виступити у львівській середній школі №43 до Дня білої тростини (міжнародний день незрячих). У листопаді запланована поїздка до Тернополя.

Цього року Львівська міська рада на соціально-культурні проекти для незрячих виділила 68 тисяч 300 гривень. На проект «Побачити світ очима дитини» – 15 тисяч гривень.

На сьогодні Львівська територіальна первинна організація УТОС налічує майже 750 незрячих і є найбільшою первинною організацією в системі УТОС. На обліку перебуває 29 незрячих студентів та вона об’єднує інвалідів зору І та ІІ груп.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *