ОСТАННІ НОВИНИ

Некваліфіковані слідчі міліції за півріччя завдали громадянам та державі збитків на понад 10,5 млн грн

|

Під час перевірок і з питань стану досудового слідства в слідчих підрозділах СУ ГУМВС України у Львівській області та прокурорського нагляду із зазначених питань, прокуратура встановила, що за перше півріччя цього року через некваліфікованість слідчих міліції в суди направили справи, які завдали збитків державі та громадянам на понад 10,5 млн грн. Про це йшлося сьогодні на розширеній колегії прокуратури, повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

У доповіді заступника прокурора області Володимира Гураля йшлося також про те, що в ході досудового слідства відшкодовано лише 6 млн 778 тисяч гривень, що складає лише 64,3%. Окрему увагу слід приділити відшкодуванню збитків по кримінальних справах у сфері економіки, оскільки по Львівській області такий показник – лише 51,4% (1 млн 663 тис. гривень).

Підсумовуючи наведене, прокурор області Олексій Баганець зазначив, що рівень досудового слідства в органах внутрішніх справ не відповідає вимогам сьогодення й усі наявні порушення вимог чинного законодавства є наслідком в ідсутності відомчого контролю з боку керівників слідчих підрозділів органів внутрішніх справ, та не завжди належного нагляду міськміжрайпрокурорів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *