ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція Львівщини працює на статистику, а в сейфах лежить 75 тис. нерозкритих кримінальних справ – прокуратура

|

У сейфах слідчих міліції на сьогодні знаходиться понад 75 тисяч нерозкритих кримінальних справ минулих років. Про це на розширеному засіданні колегії прокуратури Львівської області з питань стану досудового слідства в слідчих підрозділах СУ ГУМВС України у Львівській області та прокурорського нагляду із зазначених питань повідомив заступник прокурора області Володимир Гураль, повідомляє прес-служба прокуратури Львівщини.

Крім того, у цьому році збільшилась кількість кримінальних справ, закритих провадженням та виявлені факти порушення обліково-реєстраційної дисципліни з метою покращення статистичних даних показників якості роботи.

Так, упродовж семи місяців цього року в слідчих підрозділах СУ ГУМВС України у Львівській області розглядалась 6 тисяч 601 кримінальна справа, що на 5,4 % менше, ніж за аналогічний період 2007 року. Із зазначеної кількості кримінальних справ до суду скер ували лише половину, тобто 3 тисячі 110 справ, що на 4% менше , ніж минулоріч. Також Володимир Гураль зазначив, що якість слідства знизилась через порушення вимог кримінально-процесуального законодавства слідчими міліції та упущень прокурорського нагляду на всіх стадіях досудового слідства. Вивчення кримінальних справ показало, що більшість обвинувачень слідчі висували без достатніх на те доказів та не до кінця розгля нувши обставини справи.

Протягом шести місяців 2008 року керівництво ГУМВС України у Львівській області розглянуло 244 подання та постанови прокуратури про порушення дисциплінарних проваджень на усунення порушень вимог кримінально-процесуального законодавства при проведенні слідства та дізнання. У результаті, до дисциплінарної відповідальності притягнули 295 працівників слідчих підрозділів органів внутрішніх справ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *