ОСТАННІ НОВИНИ

Проти держслужбовців стали менше порушувати кримінальні справи

|

Протягом цього року на Львівщині зросла тенденція виявлень та розслідувань резонансних злочинів, що стосуються хабарництва, зловживання службовим становищем, підробляння документів тощо. Про це йшлося на координаційній нараді з питань боротьби з хабарництвом та кримінально караною корупцією, яку вчора провела прокуратура Львівської області. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

У нараді, яка проходила під головуванням прокурора Львівської області Олексія Баганця, узяли участь начальник ГУМВС України у Львівській області Василь Пісний, начальник УСБУ у Львівській області Анатолій Матіос, в.о. начальника УБОЗ ГУМВС України у Львівській області Володимир Шевців, в.о. начальника управління податкової міліції ДПА у Львівській області Микола Шама, в.о. начальника лінійного управління на Львівській залізниці ГУМВСУ на залізничному транспорті Микола Хватаймуха та інші.

Під час наради прокурор області Олексій Баганець відзначив, що протягом останніх 7 місяців працівники прокуратури спільно з іншими правоохоронними органи вжили низку заходів щодо покращення боротьби з хабарництвом та корупцією, які дали свої позитивні результати.

Зокрема, прокурор зауважив, що цьогоріч посадовці менше стали вчиняти злочини, що стосуються службового підроблення. Решта злочинів (зловживання владою або службовим становищем, перевищення влади або службових повноважень, одержання хабара) в поодиноких випадках були виявлені та були порушені кримінальні справи.

Також головний прокурор Львівщини зауважив, що за цей період не було порушено кримінальних справ щодо замаху на дачу хабаря, а також із провокацією хабара з боку правоохоронних органів.

За інформацією О. Баганця, порівняно із минулим роком, де в 90% кримінальних справ сума хабарів становила 100 і менше доларів США, то в цьому році суми хабарів значно більші. Крім того, значно покращилась якість самого досудового слідства по справах даної категорії, так як останні порушуються лише за наявності достатніх приводів та підстав.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *