ОСТАННІ НОВИНИ

Дошкільна криза: тисячі дітей на Львівщині стоять у чергах до садків

|

Львівська область « пасе задніх » серед інших областей України за кількістю охоплених дошкільним вихованням діточок. Як повідомив сьогодні під час виступу на обласній конференції працівників освіти начальник головного управління освіти й науки ЛОДА Павло Хобзей , в області понад 12 тисяч дітей чекають своєї черги, аби потрапити до садочків .

Як повідомив Павло Хобзей, на Львівщині в міській місцевості дошкільною освітою охоплені 39 % діточок, а в сільській – лише 13 %. Тоді як, за його словами, ці показники мали б складати відповідно 60 % та 20 %. Причому найгірше забезпечені дошкільною освітою діти Турківського та Дрогобицького районів.

У той же час критичною є ситуація з охопленням дошкільною освітою маленьких львів ’ ян. За словами начальника управління освіти ЛМР Надії Оксенчук, для того, аби задовольнити міську потребу в дошкільному вихованні, у Львові необхідно відкрити додаткових 800 груп у садках. Саме таку кількість груп планують відкрити до 2012 року, щоправда, наразі невідомо, де саме розмістять ці групи та за які кошти їх відкриватимуть.

При цьому не додає оптимізму батькам і рішення міської влади будувати стадіон до Євро-2012 за міські кошти, які де-факто мали б бути скеровані саме на розвиток міської інфраструктури, а в тому числі й на будівництво дитсадків та відкриття нових груп.

Наразі ж міська влада Львова не може не лише забезпечити дошкільним вихованням тих діточок, які чекають в імпровізованих чергах-списках, але й належним чином відремонтувати наявні садочки. Натомість, щасливчики-батьки, яким правдами та неправдами вдалося влаштувати своє чадо в дошкільний заклад, змушені викладати на ремонти тисячі гривень із власної кишені, аби умови навчання й виховання їх дітей були принаймні не жахливими.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *