ОСТАННІ НОВИНИ

МНС закликає відпочиваючих бути обережними з вогнем у лісі

|

Головне управління МНС України у Львівській області звернулось до всіх відпочиваючих – у святкові дні бути обережними з вогнем, щоб не створити лісових пожеж.

Через суху, спекотну погоду, що негативно впливає на стан забезпечення пожежної безпеки в лісових масивах та на торфополях, надзвичайники побоюються необережного поводження з вогнем відпочиваючих. Багато хто вирушить найближчими вихідними на відпочинок до лісів та водойм. Але перед тим, як вирушати в подорож, рятувальники МНС радять замислитися над фактами лісових пожеж на сході та півдні нашої держави, зважити на сумну статистику утоплень. У більшості цих випадків причиною трагедій ставала людська необачність та необережність, нехтування елементарними правилами безпеки.

Найменша необережність при поводженні з відкритим вогнем у лісі за таких погодних умов може спровокувати масштабну лісову пожежу, а неконтрольоване випалювання трави або побутових відходів поблизу торфополів – затяжне, багатоденне горіння торфу.

Якщо ж ви стали свідком лісової пожежі, то про це необхідно негайно повідомити підрозділи МНС України за номером «01» зі стаціонарного телефону або «101» – із мобільного. Необхідно чітко назвати своє прізвище та ім’я, номер контактного телефону та пояснити ситуацію, конкретно вказавши місце займання, його площу та найкоротші шляхи під’їзду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *