ОСТАННІ НОВИНИ

Суд щодо рішення виконкому вдруге не відбувся через юриста від міськради

|

Сьогодні в Господарському суді Львівської області, удругене відбулося судове засідання, де мали заслуховувати справу про визнання нечинним рішення виконавчого комітету Львівської міської ради № 76 від 18.02.2008р. «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 15.04.2005р. № 355 «Про затвердження Порядку встановлення вивісок у м. Львові» за судовим позовом громадської організації «Я – львів’янин». Про це повідомив сам голова цієї громадської організації Андрій Антонищак.

За його інформацією, на перше засіданняюрист виконкому взагалі не з’явився, а сьогодні сказав, що не встиг ознайомитися з вимогами позивача, бо не отримав від суду необхідних документів. Судове засідання перенесли аж на вересень.

На думку Андрія Антонищака, міськрада блокує вирішення проблем із вивісками у Львові, бо з часу подання заяви до суду минуло вже чотири місяці, тому їхня громадська організація вимагає призупинити рішення виконкому, оскільки підприємцям далі приходять попередження від міськради про демонтаж вивісок, які, начебто, є рекламою.

Власне представники ГО «Я – львів’янин» вважають, що виконком повинен не виходити за рамки своїх повноважень і дотримувався законодавства. Бо, по-перше, він порушує Закон України «Про рекламу», який чітко тлумачить, що таке вивіска, а по-друге, виконком приховує інформацію від підприємців. Адже під час оскарження нормативного акту в суді, виконком зобов’язаний розмістити у пресі інформацію про судовий позов. Це необхідно для того, щоб підприємці, права яких порушило рішення органу місцевого самоврядування, висловили свою позицію в суді. Однак, виконком не розповсюдив такої інформації у пресі. Тому, за словами Антонищака, представники ГО «Я – львів’янин» вважають, що міськрада боїться відповідальності перед підприємцями Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *