ОСТАННІ НОВИНИ

Дніпропетровців ознайомлять із культурою Львівщини

|

У Дніпропетровську розпочалися «Дні Львівського краю» – культурно-мистецька акція, організована за ініціативою т.в.о. голови ЛОДА Миколи Кметя та голови Дніпропетровської ОДА Віктора Бондара. Основною метою цієї акції є популяризація української культури Львівщини в межах проведення заходів під назвою «Єдина Україна», повідомляє прес-служба ЛОДА.

Як зазначив т.в.о. голови Львівської ОДА Микола Кміть, проведення «Днів Львівського краю» в Дніпропетровську має за мету об’єднати творчі еліти Сходу і Заходу України та надати можливість дніпропетровцям більше пізнати красу Львівщини.

«Наша країна велика і різнобарвна, різноголоса і різноманітна. І одне з її багатств – культура і мистецтво усіх народів, які живуть тут. Львівський край має велику і складну історію, перебував під пануванням різних держав. Львівщина увібрала в себе культурні надбання усіх народів, історія яких перетнулась на її теренах, і тепер дарує натхнення мешканцям і гостям регіону», – наголосив керівник області.

У межах святкувань відбудеться виставка львівських митців, яку організовує галерея «Зелена канапа» спільно з фондом «Європейське місто». На виставці мешканці Дніпропетровська та гості міста матимуть змогу побачити твори Петра Сипняка, Олени Каменецької-Остапук, Ольги Кваші та Дениса Струка. Ця виставка продемонструє різні напрямки образотворчого мистецтва та школи львівських митців. Окрім того, відбудеться й фотовиставка «Історія Львова в фотографіях», створена на основі старовинних фотографій із приватної колекції історика Ірини Котлобулатової та Львівського історичного музею. Ознайомитись же із сучасною історією Львова, його життям, атмосферою, темпом, настроєм та багатогранністю можна буде, відвідавши виставку колекції фоторобіт фотохудожника Юрія Дячишина. Також програмою «Днів Львівського краю» передбачено демонстрацію в кінотеатрах Дніпропетровська колекції телевізійних програм та фільмів про Львівщину та участь у кінофестивалі «Дніпроcinema».

Закриватимуть «Дні Львівського краю» у Дніпропетровську виступи колективів, які репрезентують різні напрямки музичної культури регіону. Зокрема, це академічний оркестр «Віртуози Львова», вокальний октет «Орфей», а також виконавці Павло Табаков, Вова зі Львова та гурт «Esthetic education».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *