ОСТАННІ НОВИНИ

Із вересня інвалідам та одиноким інвалідам-пенсіонерам збільшать пенсію на 50 грн

|

Із вересня інвалідам та одиноким непрацездатним громадянам встановлено надбавку на догляд, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомили в управлінні соціального захисту ЛМР, із 1 вересня цього року встановили надбавку в розмірі 50 грн на догляд для інвалідів І групи, одиноких інвалідів ІІ групи, які потребують постійного стороннього догляду або досягли пенсійного віку, одиноких інвалідів ІІІ групи, які досягли пенсійного віку, одиноких одержувачів пенсій за віком та за вислугу років, які потребують постійного стороннього догляду, та осіб, які отримують пенсію відповідно до Закону України «Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування» та «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (крім осіб, які отримують державну соціальну допомогу на догляд відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам»). Таку Постанову «Про підвищення пенсійного забезпечення громадян» прийняв Кабінет Міністрів України 16 липня 2008 року.

Для встановлення надбавки вищезазначеним категоріям громадян необхідно подати в органи Пенсійного фонду такі документи: заяву особи, що вона не має працездатних родичів (незалежно від місця проживання), зобов`язаних за законом її утримувати;

висновок лікарсько-консультаційної комісії про те, що особа потребує постійного стороннього догляду (у випадках, передбачених Постановою); довідку про склад сім`ї, видану вповноваженим органом за місцем проживання, у тому числі органами місцевого самоврядування.

Інвалідам та одиноким непрацездатним громадянам зібрати необхідні документи допоможуть працівники Територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян (за тел. 52-11-81) та працівники районних відділів управління соціального захисту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *