ОСТАННІ НОВИНИ

Єхануров пояснив військовикам, як діяти із Чорноморським флотом

|

Міністр оборони України Юрій Єхануров провів нараду з керівництвом Збройних сил України стосовно діяльності військових формувань Чорноморського флоту Російської Федерації поза місцями їх дислокації на території України, повідомляє «proUA».

Участь у нараді, зокрема, взяли начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України генерал армії України Сергій Кириченко та командувач Військово-морських сил Збройних сил України віце-адмірал Ігор Тенюх.

Головна мета наради – опрацювання заходів з метою практичної реалізації Указу Президента України від 13 серпня “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 серпня “Про ситуацію навколо пересувань, пов’язаних із діяльністю військових формувань Чорноморського флоту Російської Федерації поза місцями їх дислокації на території України”. Під час наради підкреслено, що відповідно до цього указу, Міністерство оборони України визначено головним компетентним органом України для здійснення механізму узгодження з компетентними органами України пересувань, пов’язаних із діяльністю військових формувань Чорноморського флоту Російської Федерації поза місцями їх дислокації на території України.

Під час заходу також акцентовано увагу на тому, що компетентні органи України мають право у межах своїх повноважень здійснювати контроль та проводити перевірку пересувань, пов’язаних із діяльністю військових формувань поза місцями їх дислокації на території України, зокрема, наявності дозволу у військовослужбовців, які входять до складу військових формувань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *