ОСТАННІ НОВИНИ

Без газопостачання внаслідок повені залишилось ще два села

|

Станом на сьогодні рівень води в річках Дністер, Стрв’яж, Опір, Свіча, Стрий та інших продовжує спадати, вода, в основному, ввійшла у свої русла (підтоплених підвалів, присадибних ділянок такриниць – немає). Про це повідомляється на сайті ЛОДА.

Однак, незважаючи на це, відсутній проїзд на 2-ох автомобільних мостах – через р. Стрий, біля с. Крушельниця, на автодорозі Східниця – В. Синьовидне й через р. Колодниця, біля с. Нежухів, на автодорозі Дрогобич – Стрий. Ці мости ще досі залишаються зруйнованими. Щоправда, повністю відновлено електропостачання всіх населених пунктів, але не відновлено водопостачання з 2 відкритих водозаборів м. Борислава („Валька” та „Штателянди”), які частково зруйновані та замулені, а також без газопостачання залишається 51 абонент у 2-ох селах Старосамбірського району – Тершів та Созань.

Нагадаємо, що внаслідок випадання сильних дощів (195 – 344 мм, що становить 151 – 275% місячної норми) 25-27 липня на території Львівщини, а саме на гірській та пригірській території області сформувався й пройшов на ріках басейну Дністраі Стрия потужний висоководний дощовий паводок, у межах якого опинилось 9 районів області – Городоцький, Дрогобицький, Жидачівський, Миколаївський, Самбірський, Старосамбірський, Сколівський, Стрийський, Турківський та 4 міста обласного значення -Борислав, Дрогобич, Моршин, Самбір.

Унаслідок стихійного лиха зазнали пошкоджень або руйнувань важливі об’єкти промисловості та сільського господарства, дорожньої інфраструктури та систем життєзабезпечення (суттєво погіршились умови проживання близько 410 тис. осіб населення, які залишились без електро-, газо- і водопостачання, електрозв’язку, транспортного забезпечення тощо), а саме за результатами проведених комісійних обстежень домогосподарств визнано пошкодженими 5381 житловий будинок (у тому числі 14 сімей із 15-ти-квартирного житлового будинку в Бориславі, який потрапив у небезпечну зону зсуву, потребують відселення – І категорія, ІІ категорія – 572 житлових будинки, ІІІ категорія – 4795 житлових будинків), а також визначені підтопленими присадибні ділянки в 14724 домогосподарствах (усього постраждало 20105 домогосподарств); пошкоджено посівів сільськогосподарських культур на площі 10052,1 га, а на площі 5764 га вони знищені; зруйновано 4 та пошкоджено 24 мости на автомобільних дорогах державного й місцевого значення, зруйновано 2 та пошкоджено 21 мости комунальної власності в межах населених пунктів; зруйновано 9,3 км та пошкоджено 35 км автодоріг державного значення, зруйновано 6,7 км та пошкоджено 27,3 км автодоріг місцевого значення, розмито дорожнє полотно на 56 ділянках автомобільних доріг.

За проведеною оцінкою збитки становлять понад 340 млн гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *