ОСТАННІ НОВИНИ

Підтримка Грузії з боку Ющенка зашкодила Україні – заява Партії регіонів

|

Президія Партії регіонів закликала українську владу дбати про національні інтереси й не ставати однозначно на бік однієї сторони в грузино-південно-осетинсько-російському конфлікті. Про це «proUA»повідомили у прес-службі ПР.

У заяві наголошується, що Партія регіонів завжди наполягала на проведенні доброзичливої й неконфронтаційної зовнішньої політики з усіма сусідами України.

«Тому ми засуджуємо дії нинішньої влади, яка, стаючи однозначно на бік однієї зі сторін в грузино-осетинсько-російському конфлікті, завдає непоправної шкоди національним інтересам Української держави», – вважають у ПР.

Партія регіонів вважає, що «безвідповідальні конфронтаційні дії нинішньої влади ведуть до втягування України в конфлікт між Грузією та Росією».

Партія регіонів також вимагає запровадження ембарго на будь-які поставки української зброї до Грузії та до інших гарячих точок планети. «Ми ініціюємо створення тимчасової слідчої комісії в парламенті України, яка розслідувала б обставини та умови, на яких поставлялася українська зброя Грузії», – йдеться в заяві.

Партія регіонів також звертається до західних політиків із закликом не застосовувати подвійні стандарти як в оцінках грузино-південно-осетинсько-російського конфлікту, так і в підходах до всіх інших регіональних проблем, оскільки, вважають у ПР, однозначна підтримка тієї чи іншої сторони створює небезпечні прецеденти.

«Партія регіонів, без сумніву, підтримує територіальну цілісність усіх держав. Але ми ніколи не підтримаємо агресії й застосування сили в розв’язанні регіональних конфліктів. Ця дорога в нікуди. Ця дорога веде до крові, великих людських жертв і втрати стабільності на довгі роки», – йдеться в заяві.

«Тому ми закликаємо, у першу чергу, українську владну верхівку, не ставати на бік лише однієї сторони конфлікту, вести зважену, мудру зовнішню політику і в конфлікті трьох сторін дбати про національні інтереси України», – наголошується в заяві ПР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *