ОСТАННІ НОВИНИ

Восени відкриють вузи для пенсіонерів

|

До кінця осені в Києві, Полтаві і Черкасах відкриються перші учбові заклади для пенсіонерів, де вони зможуть вивчати мистецтвознавство, соціальне право, охорону здоров’я, пише «Сегодня».

За словами директора Департаменту у справах ветеранів і людей літнього віку Міністерства праці Ольги Крентовської, у вузах пенсіонери зможуть підбирати предмети за бажанням.

«Пенсіонери і час вільний скоротають, і отримають знання, які зможуть знадобитися в житті. Наприклад, уміння працювати на комп’ютері допоможе відчувати себе впевненіше сьогодні і розмовляти однією мовою з онуками. А на юридичному факультеті можна буде дізнатися, як захистити свої права, як правильно писати заяву, як до суду подати, якщо їх права якось обмежили», – сказала Крентовська.

Директор департаменту додала, що вузи будуть безкоштовними, а як до них можна вступити, ще вирішують. Перший час «університети» відкриватимуться в соцустановах Мінпраці, зокрема, в будинках-інтернатах для людей літнього віку.

Як пише видання, Мінпраці планує створити короткочасні курси зі здоров’я, садівництва, психології, релігієзнавства, культури, мистецтва, спорту, в’язання. За словами Крентовської, подібні вузи допоможуть людям, що досягли певного віку, не відчувати себе безпорадними.

Видання відзначає, що сьогодні вуз для немолодих жінок існує тільки в Ковелі Волинської області, де відкриті факультети з мистецтва, соціального права, медицини і спортивної реабілітації. «Студентів» там налічується близько 100 , передає proUA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *