ОСТАННІ НОВИНИ

Єврейська община шукає у побутовому конфлікті зародок антисемітизму у Львові

|

Подружню пару пенсіонерів, які 29 липня влаштували конфлікт на вулиці Січових Стрільців, де збирався молодіжний культурний центр “Шалом-Хаверим», покарали по 180 гривень штрафу за адміністративне порушення. Представники єврейської громади у Львові називають це початком антисемітських настроїв, а те, що влада не реагує, то саме так починався гітлерівський режим. Про це сьогодні на прес-конференції у Львівському обласному Європейському благодійному фонді «Хесед-Ар’є» повідомив один із потерпілих Борух Лахман.

Присутнім на прес-конференції про перебіг подій розказали молоді люди, які того дня прийшли на зібрання. За їхніми словами, літня жінка кидала в їхній бік образливі та антисемітські гасла.

Проте правоохоронні органи, провівши розслідування, не вбачають у тому, що сталося, ані антисемітизму, ані криміналу. Те, що сталося в будинку на Січових Стрільців, 21, розцінили як звичайне хуліганство. Про це журналістам повідомив після прес-конференції начальник відділу зв’язків із громадськістю МВС України у Львівській області Денис Харчук. Крім того, він зазначив, що подружня пара, яка була напідпитку і напала на представників єврейської громади, відбулася значно більшими травмами, ніж потерпілі: зламані два ребра та синці на спині від падіння у пенсіонера, а в його дружини – тріщина променевої кістки та синці на руках, ногах і голові.

29 липня на вулиці Січових стрільців у Львові відбулася сутичка між місцевою подружньою парою та молодими людьми, які прийшли у сусідню квартиру і виявилися членами молодіжного культурного центр “Шалом-Хаверим”. Ця історія стала відомою завдяки статті кореспондента Польської Агенції Преси в Україні Ярослава Юнка під назвою “Львівський погром”. За версією автора, йшлося ні менше ні більше як про погром Єврейського культурного центру у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *