ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко обіцяє жорстко покарати за нерозмитнену допомогу потерпілим від повені

|

Президент України Віктор Ющенко висловив у листі до Уряду своє невдоволення ситуацією, що склалася з доставкою гуманітарної допомоги для громадян, які постраждали внаслідок стихійного лиха у західних регіонах України. Про це повідомляється на сайті Президента України.

За інформацією Глави держави, Уряд не забезпечив скоординованої роботи Комісії з питань гуманітарної допомоги при Кабінеті Міністрів України, оскільки гуманітарна допомога вже не перший день – нерозмитнена на кордоні, а потерпілі від повені не отримують необхідної в цей час підтримки, зокрема, речей першої необхідності.

«Крім того, бездіяльність Уряду справляє враження, що Україна неспроможна навіть на те, щоб безкоштовно отримати матеріальні цінності для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації»,– ідеться в листі Глави держави.

Президент попереджає, що якщо протягом цього дня проблема перетину кордону та розмитнення гуманітарної допомоги не буде вирішена, а також не буде запропоновано ефективного механізму організації такої роботи в подальшому та забезпечення його безперебійного функціонування, він буде вимушений ужити найжорсткіших заходів для притягнення до відповідальності посадових осіб, які своєю бездіяльністю порушують закон та перешкоджають отриманню десятками тисяч потерпілих від повені необхідної допомоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *