ОСТАННІ НОВИНИ

152 військовим дали відпустки, щоб допомогти рідним у підтоплених районах

|

На сьогодні 152 військовослужбовці Збройних Сил України відбули у відпустки, щоб допомоги своїм рідним і близьким у ліквідації наслідків повені на Західній Україні. Серед них – 23 офіцери, 38 військовослужбовців за контрактом та 91 солдат строкової служби. Про це повідомляє сайт МОУ.

На сьогодні й досі в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Вінницькій областях військовослужбовці частин та з’єднань Збройних Сил України зводять мости на річках, розчищають від поламаних дерев дороги та русла річок, розбирають зруйновані стихією будинки, очищають від бруду й намулу вулиці міст і сіл та подвір’я місцевих мешканців, доставляють у відрізані повінню населені пункти продукти, питну воду та медикаменти, проводять санітарно-епідеміологічні заходи тощо.

За оцінкою військових лікарів, санітарно-епідеміологічний стан у постраждалих областях оцінюється як нестійкій. Військові медики постійно проводять відбір проб води із систем централізованого та індивідуального водопостачання для фізико-хімічного та бактеріологічного дослідження, а також проб ґрунту з місць розміщення скотомогильників. Збудників холери та сибірської виразки в перевірених районах не виявлено.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *