ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові проблема з будівельними кадрами

|

Львівські будівельні фірми потерпають від нестачі кваліфікованих будівельників, повідомив сьогодні під час прес-конференції керівник корпорації ВЕЕМ-Будсервіс Володимир Гарцула.

За його словами, така ситуація пов’язана з кількома причинами. Передовсім, йдеться про те, що кваліфіковані будівельники через затяжну стагнацію в Україні виїхали на заробітки за кордон. « У деяких країнах нашим будівельникам створюють умови для роботи нарівні з програмістами», – наголосив він.

Крім того, на якість впливає й те, що галузеві навчальні заклади не готують відповідних фахівців як робітничих спеціальностей, так і інженерів.

Поза тим є ще одна причина – високі податки на заробітну платню. За словами В.Гарцули, у сусідніх країнах норми цих відрахувань набагато нижчі, відтак, люди мають змогу отримувати більше грошей на руки, аніж в Україні.

Зі свого боку начальник управління містобудування, архітектури та просторового розвитку ЛОДА Степан Лукашик зауважив, що у зв’язку з будівництвом в Україні об’єктів до Євро-2012 наша країна має всі шанси повернути багатьох своїх фахівців-будівельників, адже тепер рівень зарплати будівельників високої кваліфікації в Україні наздоганяє рівень платні в сусідніх країнах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *