ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко розширила список, кому платити по 50 тис. грн компенсації від стихії

|

Кабінет Міністрів розширив список категорій громадян, що претендують на державну компенсацію втрат майна в результаті паводку. Про це сказала Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко сьогодні на прес-конференції.

Тепер авансовані компенсаційні виплати в розмірі 50 тис. гривень розповсюджуються не тільки на громадян, у яких повністю зруйновані будинки, але й на тих, у яких будівлі незруйновані, але визнані непридатними для проживання, сказала Прем’єр.

Також такі суми виплачуватимуться громадянам, у яких будинки знаходяться в зоні постійного підтоплення, для будівництва нових будинків на непідтоплених територіях.

Крім того, Кабмін підвищив з 15 тис. до 20 тис. гривень авансовані компенсації для громадян, у яких істотно пошкоджене майно.

Тимошенко відзначила, що таке рішення ухвалене Кабміном за результатами її поїздок до постраждалих від підтоплення регіонів, де вона переконалася, що грошей виділяється недостатньо для відновлення пошкодженого майна.

Крім того, Тимошенко відзначила, що Кабмін затвердив 5 типових проектів будинків з об’ємом житлової площі 40-70 кв. м, документація щодо яких безкоштовно надаватиметься громадянам для відновлення житла.

Нагадаємо, 2 серпня Кабінет Міністрів збільшив авансовану допомогу для потерпілих від повені.

Для потерпілих першої категорії (при повному руйнуванні житла й затопленні сільськогосподарських угідь) авансована допомога складе 50 тис. гривень, другої категорії (житло вимагає капітального ремонту) – 15 тис. гривень, третьої категорії (при незначних пошкодженнях) – 5 тис. гривень.

За інформацією proUA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *