ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко пропонує розробити регіональну протипаводкову програму

|

Президент України Віктор Ющенко виступає за розробку регіональної протипаводкової програми, повідомляють на офіційному сайті Президента.

Як зазначено в повідомлення, глава держави висловив переконання: чимало з того, що сталося під час повені, можна було б уникнути, якби ставлення до природи було раціональним і продуманим.

«Сьогодні я ставитиму уряду конкретне завдання: розробити регіональну програму, яказабезпечила б боротьбу із водною стихією, сформувати гідроспоруди, розпочати їх будівництво і термінове фінансування»,– сказав Президент журналістам у містечку Вижниця Чернівецької області.

«Також ми сьогодні повинні говорити про інше ставлення до лісового фонду. Зокрема, у Вижниці попереднє керівництво масово вивозило ліс. І ці незаконні дії здійснювали, незважаючи на те, що територія Вижниці належить донаціонального природного парку»,– зазначив Віктор Ющенко.

Як сказав Президент, такі ситуації– докір не лише владі, а й місцевій громаді, оскільки вона мала б реагувати на такі речі належним чином. Також Віктор Ющенко повідомив, що цю проблему обговорять під час наради оперативного штабу в Чернівцях. Водночас він зазначив, що вода з Черемошу не завдала б такої великої шкоди, якби було достатньо добре проведено берегоукріплення.

«Перший ефект ударної хвилі через бездарне, зокрема, гідропланування, призвів до нещастя»,– сказав Президент.

Відповідаючи на запитання журналістів, Президент наголосив, що на Буковині мають посилити технічне оснащення територіальних підрозділів Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, оскільки наразі воно на незадовільному рівні. Він нагадав, що близько 8 років тому на Буковину Міністерство оборони передало для потреб МНС найкращу техніку для земляних робіт. Однак на сьогодні цієї техніки вже практично немає, оскільки тодішнє керівництво МНС розпродало її. Також Ющенко наголосив, що у бюджеті на 2008 рік враховано кошти на фінансування необхідної техніки в регіоні.

Наостанку глава держави повідомив, що сьогодні Міністерство оборони розглядає питання про відновлення на Буковині дислокації інженерного батальйону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *