ОСТАННІ НОВИНИ

Учні Львівщини цього тижня вивчали історичні бойові дії на горі Ключ

|

З 29 по 31 липня поблизу гори Ключ, що біля села Труханів Сколівського р-ну, відбувалося вишкільно-туристичне таборування молоді, за участі учнів старших класів СЗШ Львівської області. Про це повідомляє Львівська крайова організація „Молодий народний рух”.

За словами організатора заходу, голови ЛМО «Молодий народний рух» Ігоря Мартинюка, метою вишколу є формування національної свідомості учнівської молоді шляхом відвідин історично важливих місць нашого регіону, ознайомлення з минулим рідного краю, його світлими та трагічними сторінками, прищеплення юні почуття гордості та патріотизму за свою державу.

У програмі табору відбулися конкурс патріотичної пісні біля палаючої ватри, краєзнавчі бесіди, фізичне виховання молоді та похід на гору Ключ, яка стала ареною бойових дій у жовтні 1914 року між Українськими січовими стрільцями та московським військом. Піднявшись на гору, молодь виконала гімн України біля могили УСС та вшанувала пам’ять полеглих хвилиною мовчання.

Упродовж заходу діти також мали змогу отримати навички життя в польових умовах – готувати їжу на вогні, збирати дрова, розпалювати вогнище, лагодити ватру тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *