ОСТАННІ НОВИНИ

Екокомісія облради підтримала програму протидії паводкам

|

На позачерговому засіданні комісії Львівської обласної ради з питань екології, природних ресурсів та рекреації було прийнято рішення підтримати обласну програму протидії паводкам. Про це повідомили у прес-службі ЛОР.

Депутати заслухали інформацію Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області та Львівського обласного управління водного господарства про ліквідацію наслідків стихійного лиха на території Львівської області, у яких зазначалося, що десять районів області постраждали від негоди. У гірських районах випадало до 110 мм за добу (місячна норма – 40 мм). На ліквідацію стихії необхідно 340 мільйонів гривень, і з них 70 мільйонів гривень – на першочергові заходи – у же найближчим часом виділить Кабмін.

Голова комісії Михайло Коваль наголосив, що комісії варто не лише констатувати збитки, які завдала стихія, а й спробувати встановити причини.

Після тривалого обговорення ситуації, депутати дійшли до висновків, що на ремонт старих та будівництво нових гідроспоруд кошти або не виділяються взагалі, або йдуть за “залишковим” принципом. Упродовж останніх років техніку управління водного господарства взагалі не оновлювали. Також заступник начальника Львівського обласного управління водного господарства поінформував депутатів про те, що планується будівництво гідроспоруд у басейні Дністра, які б мали протидіяти паводкам і захищати від підтоплення населені пункти та сільськогосподарські угіддя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *