ОСТАННІ НОВИНИ

Обласні центри заходу України віддають перевагу БЮТ

|

Блок Юлії Тимошенко залишається безумовним лідером електоральних симпатій мешканців Західної України. Такі результати соціологічного опитування, проведеного центром вивчення громадської думки «Соціоінформ» у п’яти обласних центрах регіону – Львові, Тернополі, Івано-Франківську, Луцьку та Рівному.

На виборах до Верховної ради України за БЮТ готові проголосувати від 32,2 % у Рівному до 45,8% у Тернополі. У найближчих конкурентів ці показники значно менші: від 5,8% до 11,3% у НСНУ та від 4,8% до 10,8% – у ВО «Свобода». При цьому НСНУ найбільш популярний у Рівному, а «Свобода» – у Львові. Трипроцентний бар’єр здолали б також “Народна самооборона» (крім Луцька) та Партія регіонів ( у волинських столицях та Львові).

Якби завтра на пропорційній основі відбувалися вибори до міських рад всіх вищезгаданих міст, депутатський корпус склали б представники 4-5 політичних сил. Першість тут приблизно з тими ж показниками, що й при виборах до ВРУ, також має БЮТ. Частину депутатського корпусу в кожному місті склали б також представники НСНУ та ВО «Свобода», у чотирьох з них (без Луцька) – «Народної самооборони», у трьох (без Тернополя та Івано-Франківська) – Партії регіонів.

В опитуванні, яке проведено центром «Соціоінформ» 13-26 червня 2008 року, узяли участь 600 респондентів у кожному з міст (у Львові 800). Помилка репрезентативності становить +/- 2,4%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *