ОСТАННІ НОВИНИ

На медійному ринку з’явиться диск із авторськими записами українських письменників

|

До Дня Незалежності в українських медіа з’явиться новий диск «Класика української літератури: Живі голоси», який планує видати Фонд Миколи Томенка «Справедлива країна» спільно із Національною радіокомпанією України. Про це повідомляють організатори.

Очікують, що аудіовидання міститиме записи авторського виконання Павла Тичини, Максима Рильського, Володимира Сосюри, Андрія Малишка, Миколи Бажана, Василя Стуса, Василя Симоненка, Олеся Гончара, Миколи Вінграновського та Платона Воронька.

Через це МО «Дзиґа» пропонує Миколі Томенкові об’єднати зусилля в реалізації проекту «Живі голоси», оскільки впродовж останніх років МО «Дзиґа» та поет Юрій Кучерявий реалізовує проект збереження та популяризації авторського читання українськими літераторами власних творів під назвою «Живі голоси». Загалом уже зібрано приблизно 30 записів. Цей проект стартував записами 2003 року збірки віршів «Відчинення вертепу» Ігоря Калинця.

Цього року проект «Живі голоси» отримав фінансову підтримку Львівської міської ради. На Форумі видавців заплановано його презентацію.

«Тішимося, що наша ініціатива знайшла продовження в таких поважних установ, як Фонд Миколи Томенка та Національна радіокомпанія України, які також зберегли початкову назву проекту «Живі голоси». Шкодуємо, що серед згаданих письменників не знайшли ми Лесі Українки, про існування запису якої згадував акад. Микола Жулинський», – зазначив Юрій Кучерявий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *