ОСТАННІ НОВИНИ

На вимогу Антимонопольного комітету порядок пробного тестування нормативно врегулювали

|

Український центр якості освіти на вимогу Антимонопольного комітету нормативно врегулював порядок пробного тестування.

Наразі затверджене положення чітко формулює поняття, порядок та організацію надання послуги пробного оцінювання. Відтак, пробне тестування абітурієнти проходитимуть за власним бажанням. При цьому, результати пробного тестування не будуть використовуватись для оцінювання навчальних досягнень випускників шкіл.

Окрім цього, згаданий документ нормативно закріпив за Українським центром оцінювання якості освіти та його дев’ятьма регіональними підрозділами право надавати платні послуги з проведення пробного оцінювання.

Зокрема, центр розробляє тестові завдання, технологію та процедуру проведення пробного тестування та встановлює його терміни, реєструє осіб для участі в ньому. Крім того, забезпечує регіональні центри зошитами з тестовими завданнями та бланками відповідей. Серед інших повноважень центру – визначення вимог до облаштування пунктів пробного тестування.

Зі свого боку, регіональні центри безпосередньо проводять пробне оцінювання та роз’яснюють громадськості особливості відповідної процедури.

«Задоволений, що Міносвіти та Центр оперативно відреагували на вимоги Комітету та виконали їх. Наразі механізм проведення пробного тестування врегульовано», – зазначив перший заступник Голови Антимонопольного комітету України Олександр Мельниченко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *