ОСТАННІ НОВИНИ

Роль Уряду в зменшенні інфляції мінімальна – Полянчич

|

Народний депутат України, член Президії Єдиного ц ентру Михайло Полянчич вважає, що деяке зменшення інфляції не є заслугою Кабінету міністрів під керівництвом Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба Єдиного ц ентру.

Він посилається на досвід останніх кількох років , коли влітку інфляція коливалася навколо нульової позначки або в країні фіксувалася дефляція . Михайло Полянчич каже, що роль уряду у зменшенні інфляції мінімальна, оскільки діють сезонні чинники. Народний депутат звертає увагу й на те, що зростання цін в країні не припинилося.

Михайло Полянчич також вказав на суперечливість у заявах Ю. Тимошенко щодо причин і джерел інфляції. За його словами, у пошуку винних Прем’єр явно плутається. Одного дня – це голови обласних адміністрацій, другого – експортери, третього – власники супермаркетів, перекупники чи ще хтось , зазначає він.

Депутат вважає, що так ож вибірково керівник Кабміну говорить про ціноутворення як джерело інфляційних процесів. Він каже, що коли йдеться про ціну на зерно нового врожаю, то уряд відповідальність за ціноутворення покладає на місцеву владу, хоча це – винятково урядова прерогатива. А коли йдеться про протидію зростанню цін на цукор, то в Україну без мита ввозяться сотні тисяч тонн цукру, виготовленого з цукрової тростини. Михайло Полянчич вважає, що такі дії шкодять вітчизняному цукровому виробництву і «йдуть на руку» лише власникам фірм-постачальників, які є депутатами БЮТ .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *