ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра відбудуться урочистості з нагоди випуску в УКУ

|

Урочиста академія з нагоди випуску в Українському католицькому університеті пройде завтра, передає відділ інформації і зовнішніх зв’язків вишу.

 Урочисті заходи розпочне о 9.30 архієрейська Літургія в храмі Львівської духовної семінарії Святого Духа на вул. Хуторівка, 35.

Академія розпочнеться об 11.50 у конференц-залі семінарії. У її рамках вітальне слово матимуть ректор УКУ о. д-р Борис Ґудзяк, почесний ректор ЛДС Святого Духа отець-доктор Святослав Шевчук.

Опісля, за традицією, яка триває з 1999 року, випускників вітатиме напутнім словом почесний гість. Цьогоріч в університеті виступатиме Ярослав Дашкевич – провідний історик та інтелектуал в Україні, відомий культуролог, бібліограф, вірменолог, керівник Львівського відділення Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. Грушевського НАН України, професор Львівського національного університету ім. Івана

Франка. У часи тоталітарного режиму він пережив арешт, семирічне ув’язнення в сталінських таборах, 21 рік вимушеного безробіття, проте не полишав пошуків наукової істини, і підсумками цих пошуків ставали наукові праці, бібліографія яких на сьогодні нараховує понад 1700 пунктів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *