ОСТАННІ НОВИНИ

У Хирові комунальники незаконно списали матеріальних цінностей на 5,3 мільйона

|

Незаконне списання матеріальних цінностей на 5,3 млн. гривень у Хирові виявили під час перевірки працівники КРУ у Львівській області, повідомляє прес-служба КРУ у Львівській області. Ревізію фінансово-господарської діяльності КРУ проводило в Комунального підприємства міського виробничого управління житлово-комунального господарства міста Хирова Старосамбірського району. Також під час ревізії виявлено нестачу основних засобів на 167,2 тис. грн.

Так, на виконання рішення виконавчого комітету Хирівської міської ради з балансу підприємства знято майновий комплекс колишнього військового містечка, вартість якого на момент списання складала 5,3мільйона гривень. Майновий комплекс мав бути переданий на баланс комунальному підприємству “Галичанка”, що підпорядковується тому ж міському виробничому управлінню житлово-комунального господарства. Однак, як виявили ревізори, указане майно на бухгалтерському обліку КП «Галичанка» не відображено.

Слід додати, що питання про відчуження майна, згідно з законом, належать до виключної компетенції сесії міської ради. Оскільки сесія не делегувала виконкому повноважень щодо відчуження майна колишнього військового містечка, можна твердити про безпідставне списання з обліку комунального майна.

Крім того, на підприємстві виявлено нестачу основних засобів на загальну суму 167,2 тис. грн. – зникли 198 залізобетонних плит, приміщення тепличного господарства та пропускного пункту .

За порушення законодавства з фінансових питань на головного бухгалтера підприємства складено протокол про адміністративне правопорушення. Під час ревізії бухгалтерією Комунального підприємства міського виробничого управління житлово-комунального господарства міста Хирова майно колишнього військового містечка взято на баланс.

Матеріали ревізії передані РВ УСБУ у Старосамбірському районі, про результати ревізії проінформовано прокуратуру району.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *