ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські озера чистять волонтери

|

Майже півсотні студентів та школярів почистили озеро в ландшафтному парку «Знесіння». Зокрема, волонтери прибрали сміття поблизу озера та очистили водну поверхню від забруднення. Як повідомив сьогодні під час прес-конференції керівник проекту Тарас Галич, це прибирання стало першим етапом у рамках проекту «Збережемо озера для Львова». Другий етап прибирання почнеться цієї суботи, 5 липня.

Метою проекту є створення довкола львівських озер рекреативно-відпочинкових зон. Таке прибирання керівники громадської організації «Разом», які зініціювали створення проекту, називають активним відпочинком. Нагородою за докладені зусилля для охочих відпочити активно стали футболки із логотипом проекту.

На черзі у прибиральників-волонтерів – Алтайські озера та ставок у районі вулиць Наукова – Симоненка.

Хоч наразі прибирання проводять на добровільній основі, але згодом організатори акції сподіваються отримати гроші від міськради, адже водних об’єктів, які потребують очищення в місті, – приблизно 120. Кілька підприємств, під наглядом яких перебувають озера, подали запит на виділення коштів з міського бюджету для очищення озер. Зокрема, ландшафтний парк «Знесіння» просить грошового вливання в розмірі 45 тисяч гривень, Музей народної архітектуру та побуту – 32 тисячі гривень, «Зелене око» – 15 тисяч гривень.

У рамках проекту організатори хочуть не тільки очистити львівські озера, а й надати львів’янам інформацію про них. Для цього поблизу кожного озера планують встановити інформаційну табличку із назвою озера, його даними та назвою підприємства, до обов’язків якого входить нагляд за цим озером. Також на табличці буде вказано телефон гарячої лінії, за яким громадяни зможуть повідомити про те, наскільки озеро та прилегла територія забруднені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *