ОСТАННІ НОВИНИ

Яворівщина, Дрогобиччина та Пустомитівщина лідирують за кількістю онкохворих дітей

|

544 дитини із вродженими вадами і ще 61 дитину з онкопатологіями виявили медики Львівщини в рамках акції «Дні виявлення вроджених вад і онкопатології у дітей», яка проходила у районах та містах Львівської області з 1 до 13 червня. Як повідомив під час прес-конференції начальник Головного управління охорони здоров ’ я ЛОДА Ігор Герич, за цей час лікарі оглянули близько 140 тисяч дітей віком до 17 років. Така акція проводилася на Львівщині вперше.

За словами медиків, Яворівський, Дрогобицький та Пустомитівський райони лідирують за кількістю онкохворих дітей та дітей з вродженими вадами. Не було виявлено вроджених вад розвитку дітей в містах Бориславі та Моршині.

Лікарі застерігають, що при вчасному медичному обстеженні 75 % дітей, в яких виявлено онкохвороби, мають шанс на повне одужання. Медики рекомендують проводити планові УЗД дітей у віці трьох та шести місяців, а згодом планові УЗД дітей раз на рік, оскільки однією з основних проблем дитячої онкології залишається недостатня онконастороженість як медиків, так і батьків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *