ОСТАННІ НОВИНИ

80 відсотків львівських таксистів працюють нелегально

|

Таксистів міста просять легалізувати свій бізнес для того, щоб оподаткувати цю сферу діяльності. Про це повідомила під час сьогоднішньої прес-конференції заступник начальника ДПІ Тетяна Чичирко. Віднині спеціально створена робоча група здійснюватиме постійні перевірки та контроль над таксоперевізниками.

За її словами, у цій сфері діяльності у Львові задіяно майже 2500 машин, з яких зареєстровано лише 287 приватних підприємців і 210, що є найманими. Тобто в місті залишається близько 2000 суб’єктів, які не сплачують податків.

«На початку цього року, а саме 20 лютого, ми проводили семінар-нараду, де переконували і роз’яснювали перевізникам, що цей бізнес повинен здійснюватися в рамках чинного законодавства України. Ми свої дії відтермінували на 2 місяці, тобто не робили жодних кардинальних втручань, але коли опісля цього ми підбили підсумки, то були вражені. Бо із 2500 таксистів лише 500 сплачують податки, а решта 2000 машин залишається поза межами легального бізнесу», – зазначила Тетяна Чичирко.

Як пояснила заступник начальника ДПІ, зареєструватися суб’єктом підприємницької діяльності мали змогу всі. Саме тому від сьогодні податкова починає перевіряти суб’єктів-перевізників на предмет наявності дозвільних документів.

«Ми будемо здійснювати перевірки, виконувати свої функціональні можливості, свої завдання. І нас, як податкову, цікавить лише свідоцтво платника єдиного податку. Як на мене, то встановлений міськрадою податок у межах 200 грн, які повинні сплачувати таксисти, не є великим і космічним. А щодо нововведеної системи оподаткування, то тут можу запевнити, що це в жодному разі не буде впливати на ліцензію таксиста, тобто це не прив’язано одне до одного», – додала Т. Чичирко.

Водночас начальник управління транспорту та зв’язку Микола Шкурган, зазначив, що в місті розпочала діяти робоча група, яка складається з Податкової, Транспортної інспекції, Державтоінспекції та відділу боротьби з економічною злочинністю.

«Щоб таксисти дотримувалися законів, які регулюють у нас таксоперевезення, ми створили спеціальну робочу групу. На сьогодні в місті працює багато перевізників, які не працевлаштовані, але в них немає майбутнього, бо вони не мають стажу. Щоправда, я не задоволений цією спрощеною системою оподаткування, але це крок, радше перехідний крок, який приведе нас до виконання тих вимог, що передбачені законодавством України», – розповів М. Шкурган.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *