ОСТАННІ НОВИНИ

БЮТівський проект Конституції є причиною загострення політичних стосунків – Парубій

|

Причиною загострення політичних стосунків у парламенті між фракціями «Наша Україна – Народна самооборона» та БЮТ є проект нової Конституції, запропонованої парламенту Блоком Юлії Тимошенко. Про це під час прес-конференції у Львові заявив народний депутат України Андрій Парубій.

«Коли трибуну в парламенті блокувала опозиція, ситуація була непроста, зате зрозуміла, але коли трибуну в парламенті блокують представники правлячої коаліції, постає питання: чому? Мені прикро, що зміни до Конституції намагаються прийняти підкилимно, кулуарно, без будь-якого суспільного обговорення, шляхом інтриг. Система влади, яка вибудовується згідно із запропонованим проектом Конституції, фактично встановлює в державі двопартійну систему влади, де обидві партії мають вагомі повноваження в парламенті. Натомість, посада Президента повністю позбавлена будь-яких важелів впливу на розвиток та функціонування держави», – зазначив Андрій Парубій.

За його словами, така конституція швидше нагадує коаліційну угоду між БЮТ та Партією регіонів і становить велику загрозу державності України, передає офіційний сайт ЛО партії «Народний союз «Наша Україна».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *