ОСТАННІ НОВИНИ

З 1 липня вода для львів’ян подорожчає на 30%

Фото www.mk.ru

|

З 1 липня львів’ян очікують нові реформаторські ініціативи Львівської міської ради в сфері житлово-комунального господарства. Першим етапом стане укладання мешканцями із ЛКП декількох договорів: окрему угоду на обслуговування будинкових і прибудинкових територій, окрему – на постачання холодної і гарячої води. Торкнеться реформування ЛКП також збільшення тарифів за водопостачання та водовідведення – на цілих на 30%.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив перший заступник міського голови Львова Олег Синютка.

За його словами, відповідність у сфері водопостачання планують здійснювати за схемою «виробник – виконавець – споживач». ЛМКП «Львіводоканал» як виробник послуг укладатиме угоди з виконавцями – ЛКП, які, відповідно, укладатимуть угоди зі споживачами. Як пройде нова договірна кампанія з львів’янами, які довго не могли розібратися з попередніми угодами, – невідомо.

Тепер щодо тарифів. Ціни на водопостачання та водовідведення з липня зростуть до 2 грн. 58 коп. та 2грн. 14 коп. відповідно. Враховуючи, що борг неплатників щомісяця зростає на 1,5 млн. грн. і сягнув 80 млн. грн., зайве коментувати, як вплине підвищення тарифів на якість роботи «Львіводоканалу». А саме розширення графіку подачі води та цілодобове водопостачання, за словами О. Синютки, стало основним аргументом у підвищені тарифів.

Крім того, з початку 2009 року львів’ян очікують ще й диференційовані тарифи на воду, залежно від будинку, графіку водопостачання та інших факторів. Аби кампанія пройшла «безболісно», для мешканців єдиний тариф на воду по всьому місту діятиме до кінця цього року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *