ОСТАННІ НОВИНИ

За «картою поляка» зголосилася тисяча осіб

|

Польські консульства в Україні прийняли лише до 1 тисячі заяв від осіб, які претендують на «карту поляка». Польські дипломати пояснюють таку низьку активність доброю співпрацею консульств з полонійними організаціями в Україні, суть якої полягає в тому, аби переконати людей, які не мають право на «карту поляка», не намагатися її одержати.

До консульства Польщі в Луцьку надійшло наразі 250 заяв, у Києві – 300. Найбільше у Львові – 490. А найменше – у Харкові та Одесі – тут разом можна нарахувати лише 20 заяв.

Генеральний консул Польської Республіки в Луцьку Томаш Янік стверджує, що заяв було удвічі більше, проте дуже часто зголошуються особи, які із Польщею не мають нічого спільного, окрім знання польської мови. Також консул згадував про громадян України, які хотіли одержати «Карту поляка», проте відмовлялися від своїх намірів після того, як мали підписати декларацію про те, що вони відчувають себе частиною польської нації передає ЗІК з посиланням на «Польське радіо».

«Польське радіо» також нагадало, що кандидати на одержання «Карти поляка» мають довести свій зв`язок з польськістю: мати принаймні пасивне знання польської мови, польське коріння в родині або ж діяти на благо польської культури та мови.

Раніше деякі експерти заявляли проте, що в Україні на отримання «карти поляка» претендуватиме приблизно мільйон осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *