ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ розкрила подробиці спецоперації з вилучення 17,5 кг героїну

|

Спецоперацію з перекриття контрабандного переправлення наркотиків до Європи та вилучення героїну у жителя Львівщини проводили спільно працівники правоохоронних органів СБУ, МВС, ДАІ, Інтерполу України та Польщі. Про це повідомляє сайт Служби безпеки України.

Зокрема, в ході операції с півробітники СБУ спільно з МВСУ затримали автомобіль, у салоні якого перебував підозрюваний у причетності до міжнародного злочинного наркоугруповання. Серед особистих речей 38-річного чоловіка у пачці з «круп’яними паличками» виявили та вилучили 88 грамів героїну та 10 тисяч євро.

Пізніше правоохоронці навідалися до орендованого чоловіком помешкання в одному з містечок Львівщини, де у спальному дивані знайшли 17,5 кілограмів героїну вартістю понад 2 мільйони доларів. Затриманий пояснив, що планував переправити цю партію наркотиків до Польщі.

Раніше, у лютому цього року польськими правоохоронцями на міжнародному пропускному пункті «Медика» затримали учасника цього ж транснаціонального наркоугруповання, громадянина Польщі, з 15кілограмами героїну.

На разі порушено кримінальну справу за ч.2 ст.307 та ч.3 ст.309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах). Наркокур’єру загрожує позбавлення волі від 5 до 8 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *