ОСТАННІ НОВИНИ

Приміщення «Кредобанку» у Києві захопили озброєні податківці

|

Сьогодні, 11 квітня, близько 11 год. 40 хв. приміщення Київської філії ВАТ “Кредобанк” на вул. Горького, 91 захопили озброєні вогнепальною зброєю і одягнуті в маски працівники державної податкової служби, повідомляє прес-центр банку.

За даними прес-центру, нападники заблокували роботу філії, не впускаючи нікого в банківське приміщення і не даючи працівникам філії та клієнтам проводити платежі. Несподівані і нічим не мотивовані дії людей зі зброєю налякали багатьох працівників і клієнтів, котрі помилково прийняли візитерів за потенційних нападників. Для двох працівниць філії, одна з яких вагітна, довелося викликати швидку медичну допомогу.

«Такі дії правління «Кредобанку» розцінює як грубу провокацію, оскільки ані банк, ані його Київська філія не мають жодних прострочених податкових зобов’язань. Усі питання щодо клієнтів філії завжди вирішувалися з органами державної податкової служби відповідно до чинного законодавства України. Наш банк, який за 18 років здобув добру репутацію і позитивний імідж у клієнтів і партнерів, ретельно дотримується українських законів» – зазначено у повідомленні.

Натомість керівництво банку вважає, що дії працівників державної податкової служби 11 квітня 2008 року у Києві суперечать як Закону України «Про державну податкову службу», так і Закону України «Про банки і банківську діяльність» та Кримінально-процесуальному кодексу України.

«Ці дії спрямовані лише на дискредитацію банку, який завжди провадить прозору діяльність і у відповідних рейтингах 2006-го і 2007-го років, що їх провели міжнародні аудиторські організації, посів найвищі місця. «Кредо банк» є банком з інвестицією найбільшого банку Республіки Польща – РКО ВР і було б дуже прикро, якби з’ясувалося, що інцидент 11 квітня спровокований кимось із недоброзичливців з упереджених економічних чи політичних мотивів» – сказано у повідомленні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *