ОСТАННІ НОВИНИ

Єхануров, Кміть і Садовий поговорили про утилізацію боєприпасів та житло для військових

|

Міністр оборони України Юрій Єхануров провів сьогодні на шляху до Алжиру у Львівському аеропорту робочу зустріч із главою Львівської обласної державної адміністрації Миколою Кмітем та міським головою Львова Андрієм Садовим. Як повідомляє прес-служба Міноборони, на зустрічі розглядали питання земель Міністерства оборони України, які вивільняються у зв’язку з реформуванням Збройних сил України.

Крім того, під час переговорів обговорили питання вивезення й утилізації боєприпасів та ракетного пального, а також питання забезпечення житлом військовослужбовців.

Голова Львівської обласної державної адміністрації Микола Кміть зазначив, що на сьогодні у Львівській області нараховується понад 3 тисячі безквартирних військовослужбовців, з яких 2 тисячі проживають у Львові. Він також висловив переконання в тому, що цю проблему вдасться закрити за умови позитивного вирішення пропозицій, представлених Міністерством оборони України.

Микола Кміть також повідомив, що за тиждень у Львові планують проведення зустрічі між керівництвом Міністерства оборони та Львівської області щодо підписання Угоди про співпрацю. За його словами, текст угоди в цілому готовий, але потребує певної деталізації.

Зі свого боку, мер Львова Андрій Садовий зазначив, що під час зустрічі з міністром оборони України йшлося про активізацію роботи з модернізації злітних смуг і аеропортів у Західній України, більшість з яких була у власності військового відомства.

– Модернізація злітних смуг у Чернівцях, Луцьку, Тернополі та Івано-Франківську дасть змогу більш стабільно й ефективно використовувати повітряний простір України для розвитку туризму, – зазначив він.

При цьому Андрій Садовий наголосив, що Львівський аеропорт у цьому буде основним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *