ОСТАННІ НОВИНИ

Чільники області підписали угоду про партнерство між Львівщиною та Програмою розвитку ООН

|

Підписання тристоронньої угоди про партнерство між Львівською обласною державною адміністрацією, обласною радою та Програмою розвитку ООН відбулося сьогодні в сесійному залі Львівської обласної ради, передає прес-служба ЛОДА.

У програмі регіонального семінару відбулася презентація проекту та Плану дій на обласному рівні, показ фільму про досвід впровадження подібних проектів Програми розвитку ООН «На сходинку вище», презентація процесу впровадження проекту на районному рівні, умов партнерства з районами та Плану дій, оголошення конкурсу для участі районів у проекті.

Під час семінару проект та план його реалізації представили керівникам обласної та районних адміністрацій та рад області, представникам неурядових організацій. Експерти проекту представили стратегію, механізми та план дій щодо його виконання на місцевому рівні. Також оголошено про початок конкурсного відбору 8 районів з області для участі у проекті. У відібраних районах громади матимуть змогу сформулювати пріоритети для покращення їх умов життя та подати пропозицію для фінансування. Затверджені міні-проекти громад отримають спів-фінансування від проекту та з місцевих бюджетів.

Проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», має на меті сприяти сталому соціальному та економічному розвитку на місцевому рівні через підтримку та спів-фінансування громадських ініціатив у всіх областях України та Автономній Республіці Крим, допомагаючи громадам у самоорганізації, розбудові їх потенціалу та впровадженні невеликих за обсягом ініціатив. Проект започатковано у вересні 2007 року. Ініціативу фінансує Європейська комісія в рамках програми технічної допомоги ЄС Tacis та спів-фінансує і впроваджує Програма розвитку ООН в Україні, за підтримки уряду України. Бюджет проекту становить €13,3 млн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *