ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд прийняв тимчасове положення про проведення держзакупівель

|

Від тимчасового положення про проведення закупівлі товарів, робіт та послуг за державні кошти Кабмін очікує чіткі прозорі тендерні процедури. Про це повідомив під час прес-конференції прем’єр-міністра України міністр економіки Богдан Данилишин.

«Це хороший період для того, щоб викорінити ті негативні прояви, які в нас відбувалися протягом 2 років. На сьогодні вже схвалено постанову уряду про здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг. На Міністерство економіки покладено функції спеціального уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань координації закупівель», – зазначив міністр економіки.

«Я хочу принагідно повідомити, що всі процедури, пов’язані із закупівлею, будуть максимально прозорі. Сфера застосування тендерів – коли вартість закупівель товарів і послуг перевищує 100 тисяч гривень, а робіт – 300 тисяч гривень», – сказав міністр.

За його словами, також визначено перелік випадків, на які не поширюється дія тимчасового положення.

Передбачено при відповідному органі влади існування контрольно-методичної ради, яка є консультативно-методичним органом, але яка дозволяє ефективно аналізувати процедуру, пов’язану із закупівлями, і виносити відповідні пропозиції щодо діяльності спеціального уповноваженого центрального органу виконавчої влади.

Оголошення про заплановану закупівлю публікуватимуть в інформаційному бюлетені «Вісник державних закупівель», що його видає уповноважений орган.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *