ОСТАННІ НОВИНИ

226 бібліотек області потребують капітального ремонту. Два приміщення – аварійні

|

Одним із пріоритетних напрямків роботи управління культури та туризму Львівської облдержадміністрації цього року посадовці називають підтримку української книжки і книгозабезпечення, а також поповнення бібліотечних фондів. Проте як завжди однією з найголовніших проблем залишається фінансування бібліотек. За словами начальниці цього управління Галини Дорощук, найбільш критичною є ситуація у сільській місцевості. Так на кінець 2007 року бібліотечний фонд області зменшився на понад 345 тисяч примірників, що майже вдвічі перевищує нові надходження.

Крім того, більшість бібліотечних приміщень потребують капітального ремонту. Серед 226 бібліотек, які потребують ремонту, 2 приміщення – аварійні. На утримання бібліотек у 2007 році використали майже 32,5 мільйони гривень, з яких на проведення поточних та капітальних ремонтів виділили трохи більше 556 тисяч гривень. Часто поточні ремонти роблять самотужки самі працівники. Гострими залишаються також проблеми опалення та освітлення приміщень. Лише 12 бібліотек, філій сільської місцевості, мають телефонний зв`язок, а комп’ютер тільки одна ( із 1 тисячі 153).

На сьогодні у Львівській області працює 1 тисяча 343 публічні бібліотеки, 64 – для дітей. 1 тисяча 153 із загальної кількості бібліотек є у сільській місцевості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *