ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська прокуратура цього року розслідувала 183 кримінальні справи щодо контрабандних товарів

|

Робоча група Львівської прокуратури вивчила 183 кримінальні справи у боротьбі з контрабандою та порушеннях митних правил, сума контрабандних товарів яких становить понад 220 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Такі дані оприлюднила робоча група сьогодні на засіданні міжвідомчої наради з виконання Указу Президента України від 04.03. “Про Програму боротьби з контрабандою та порушенням митних правил на 2008 – 2009 роки” та доручення Президента України В. Ющенка від 11.03. про перебіг виконання цієї програми.

Зокрема, зазначеною групою встановлено, що в Західному регіоні за вказаний період часу розслідували 183 кримінальні справи цієї категорії, сума товарної контрабанди яких становить 229,8 млн грн. З них скеровано до суду 45 справ на суму 57,2 млн грн; зупинено – 19 кримінальних справ на суму 16,3 млн грн.; закрито – 22 справи на суму 31,8 млн грн; та в провадженні – 61 кримінальна справа на суму 78,6 млн грн.

Також, за результатами вказаних перевірок, робоча група Генеральної прокуратури України скасувала 11 незаконних постанов про закриття та зупинення на суму 16,1 млн грн. Загалом у таких закритих та зупинених справах про контрабанду в державі, а їх близько 440, зберігається майна на суму приблизно 100 мільйонів гривень.


Завдяки зусиллям Державної митної служби, Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України цього року до державної скарбниці надійшло майже 18 мільярдів гривень митних платежів, що слід розцінювати як позитив.

Це друга регіональна міжвідомча нарада під головуванням заступника Генерального прокурора України Віктора Пшонки та заступника Голови Служби безпеки України Миколи Герасименка. У її роботі взяли участь працівники органів прокуратури Львівської, Закарпатської, Чернівецької, Волинської областей та Служби безпеки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *