ОСТАННІ НОВИНИ

Україна не має газових боргів за 2007 рік - Нафтогаз

|

Україна сплатила всі борги за газ за 2007 рік. Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив на брифінгу начальник Управління зв’язків з громадськістю НАК «Нафтогаз України» Валентин Землянський.

«Між Україною і Росією на сьогодні боргових питань не існує. Всі боргові питання за 2007 рік на сьогодні закрито”, – підкреслив він.

Що стосується 2008 року, то, за словами В. Землянського, “НАК «Нафтогаз України», так само, як і «Газпром», готова до підписання договорів, оформлення спожитого газу та оплати за нього».

Сьогодні “Нафтогаз” отримав від «Газпрому» чергову редакцію угоди, котру тепер обробляють юристи і виробляють позицію “Нафтогазу”. Після цього делегація компанії поїде до Москви.

В. Землянський також заявив про неконструктивну позицію «РосУкрЕнерго» і «УкрГаз-Енерго» на переговорах з «Газпромом». «НАК «Нафтогаз України» висловлює своє занепокоєння ситуацією, що склалася, внаслідок неконструктивної позиції «РосУкрЕнерго» і «УкрГаз-Енерго» на переговорах з «Газпромом», – сказав він. Проте він не уточнив, про що йдеться.

«Також ми занепокоєні фінансовою ситуацією нашого партнера – ВАТ «Газпром», який займає конструктивну позицію і з яким знайдено взаєморозуміння, оскільки від скорочення постачань газу на 25% «Газпром» щодоби втрачає близько 7 млн дол. упущеної вигоди», – заявив В. Землянський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *