ОСТАННІ НОВИНИ

Вивіски у Львові встановлюватимуть за новими правилами

|

Виконком Львівської міської ради зняв мораторій на розміщення зовнішньої реклами та затвердив зміни до правил розміщення вивісок. Про це після засідання виконкому повідомила директор КП «Адміністративно-технічне управління» Інна Свистун.

За новими відредагованими правилами на території, яка включена до історичної спадщини ЮНЕСКО, вивіски встановлюватимуть площею не більше пів метра квадратного та не вище рівня дверей. На новій вивісці має розміститися назва об’єкта та вказано суб’єкт господарювання. Вивіски чи то на магазині, чи аптеці мають відповідати зовнішньому вигляду історичної будівлі. Крім того, щоб урегулювати кількість охочих, встановили пріоритетну плату на встановлення реклами – 25% загальної вартості. Тобто протягом трьох місяців, коли підприємець збирає всі необхідні дозволи, пріоритет на місце розміщення зовнішньої реклами зберігатимуть за ним.

За словами Інни Свистун, зняття мораторію забезпечить надходження коштів до міського бюджету від розміщення зовнішньої реклами та дозволить легалізувати чи демонтувати, неправомірно встановлену рекламу. За час дії мораторію за самовільно встановлену рекламу наклали штрафів майже на 500 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *