ОСТАННІ НОВИНИ

Кількість порушень антимонопольного законодавства зросла на 42%

|

Львівське територіальне відділення антимонопольного комітету припинило 236 порушень законодавства про захист економічної конкуренції та дій, які містили його ознаки. Повідомила прес-служба Львівського обласного Територіального відділення антимонопольного комітету України.

За минулий рік зафіксовано на 42% більше порушень, ніж попереднього року. З них 161 порушення містили ознаки зловживання монопольним становищем та 47 – антиконкурентних дій органів влади, самоврядування та управління.

Активізувалася робота Львівського ТВ комітету також щодо виявлення та припинення антиконкурентних узгоджених дій суб’єктів господарювання. Протягом року припинено 9 порушень та дій цього виду.

Про ефективність вживаних заходів щодо активного виявлення ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції свідчить і те, що за 2007 рік проведено 55 перевірок. За їхніми результатами розпочато розгляд 22 справ про порушення та надано 27 обов’язкових для розгляду рекомендацій щодо запобігання порушенням конкуренційного законодавства.

Загалом за минулий рік до Львівського обласного ТВ антимонопольного комітету України надійшло 222 звернення з приводу порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *