ОСТАННІ НОВИНИ

Столярському обвинувачень ще не висунуто – адвокат

|

Начальнику Держекоінспекції Степанові Столярському ще не висунули жодних звинувачень, повідомив сьогодні під час прес-конференції його адвокат Богдан Лукашик.

“Я не можу розповідати деталей, але хочу наголосити, що жоден правоохоронний орган не висунув будь-яких звинувачень у скоєнні злочину начальнику Держекоінспекції у Львівській області. Документацію у цій справі скеровано до прокуратури, триває перевірка”, – сказав він.

Адвокат зазначив, що скеровано відповідні запити та надіслано скаргу на ім’я прокурора Львівської області, щоб він розібрався щодо законності подій 25 січня. «Чекаємо його реагування. Додам, що коли хтось намагається навести порядок, це комусь не подобається. Швидше за все, правоохоронці отримали якесь повідомлення, що має бути скоєно якийсь злочин. Але підтвердження цьому не було”, – наголосив адвокат.

Б.Лукашик додав, що постанови суду, на яку посилається у даній ситуації СБУ у Львівській області, не показували ні йому, ні начальнику Держекоінспекції, ні будь-кому іншому. Також адвокат зазначив, що в ході подій, які мали місце 25 січня, працівниками правоохоронних органів було порушено цивільно-процесуальний кодекс України та закон України про оперативно-розшукову діяльність. Б.Лукашик розповів, що, швидше за все, його підопічний подаватиме до суду на дії СБУ та прокуратури, якщо буде підтверджено, що вони діяли неправомірно.

Водночас в.о. начальника Держекоінспекції у Львівській області Олег Ягоцький повідомив, що цієї ночі стан начальника управління, який перебуває в лікарні з діагнозом “гіпертонічний криз”, погіршився і наблизився до критичного.

Він також додав, що події 25 січня, можливо, є наслідком роботи Держекоінспекції, яка посилила контроль за дотриманням законодавства підприємствами та перевірок міжнародних перевізників на кордонах. Так у 2006 році інспекція призупинила діяльність 22 об’єктів, складено 4 109 протоколів, накладено штрафів на 311,6 тис. грн, у 2007 – призупинено діяльність 117 об’єктів, складено 9 603 протоколів, накладено штрафів на 515,4 тис. грн.

25 січня в кабінет начальника Державної екологічної інспекції у Львівській області Степана Столярського увірвалося троє озброєних людей в масках і одна людина в цивільному, яка представилася працівником СБУ. Степана Столярського на той момент в кабінеті не було, ці люди вибили двері і перебували в приміщенні 10 хвилин. Коли надійшов начальник Держекоінспекції, йому повідомили, що його підозрюють у хабарництві. Начальник відмовився заходити в кабінет.

Натомість начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області Степан Столярський вважає, що його затримання є політичним замовленням, повідомляє ZAXID.NET.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *