ОСТАННІ НОВИНИ

Сеник шукатиме захисту для місцевого самоврядування у Яценюка

|

Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник у понеділок, 28 січня, обговорить з Головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком актуальні проблеми місцевого самоврядування.

Про це він повідомив сьогодні під час засідання Львівської обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини».

За словами М. Сеника, для вирішення проблем місцевого самоврядування треба відстояти основи фінансової незалежності місцевого самоврядування. Зокрема, у селі треба обов’язково забезпечити утримання сільського війта, секретаря сільради і дільничного інспектора. «Я буду наполягати на тому, щоб у кожному селі було забезпечено наявність дільничного інспектора», – наголосив Мирослав Сеник. Члени асоціації «Ради Львівщини» наполягли на тому, щоб у кожному селі був свій землевпорядник.

Крім того, Мирослав Сеник зазначив, що буде відстоювати, щоб Кабмін дозволив фінансування не лише посадових осіб облради, а й обслуговуючого персоналу – водіїв і прибиральниць. За словами Сеника, постанова Кабміну дозволяє фінансувати лише посадовців самоврядування, але фінансування водіїв і прибиральниць треба добитися, визначивши їх як технічний персонал.

28 січня на запрошення Голови Верховної Ради України Арсенія Яценюка голови обласних рад візьмуть участь у робочій нараді з питань доопрацювання державного бюджету України і місцевих бюджетів на 2008 рік. Під час цієї наради також розглянуть Програму соціально-економічного розвитку держави та регіонів, актуальні проблеми місцевого самоврядування. Нарада проходитиме у конференц-залі Верховної Ради України, повідомляє ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *