ОСТАННІ НОВИНИ

Стрийська єпархія УГКЦ передала допомогу в`язням Держівської виправної колонії

|

Владика Юліян (Ґбур) відвідав учора виправну колонію в селі Держів Миколаївського району на Львівщині. Під час візиту Стрийська єпархія передала для в’язнів колонії сімдесят пар зимового взуття та двісті сімдесят пачок миючих засобів. Як повідомляє прес-служба Стрийської єпархії, загальна сума допомоги, наданої єпархією за останні два роки для потреб ув’язнених, становить близько десяти тисяч гривень.

Перебування у Держівській колонії розпочалося з робочої зустрічі єпарха Стрийського з Дмитром Костецьким, начальником колонії. Сторони обговорили перспективи подальшої співпраці та можливості капеланської опіки військовослужбовців, які працюють у в’язницях, та засуджених, що відбувають покарання.

Владика подякував адміністрації колонії за дозвіл для душпастирського служіння в колонії о. Андрія Заріцького, священика с. Держів. Заслуговує уваги старання військових та в’язнів у зведенні тюремної каплиці в колонії. Адміністрація в’язниці виділила місце для будівництва каплиці, на якому закладено фундамент та вже зведено стіни.

З в’язнями єпарх Стрийський зустрівся в приміщенні навчального центру на території колонії, де розташована тимчасова каплиця. Тут владика відслужив молебень до Богородиці. Йому співслужили о. Тарас Пошивак, протосинкел Стрийської єпархії, о. Тарас Жолдак, заступник економа Стрийської єпархії та о. Андрій Заріцький, капелан в’язниці.

Після молитви владика передав благодійну допомогу для в’язнів. За бажанням засудженні змогли безпосередньо поспілкуватися з єпископом.

Згідно з інформацією Державного департаменту України з виконання покарань, на території Львівської області є шість виправних колоній. Дві з них розташовані на території Стрийської єпархії у с. Держів та с. Заклад Миколаївського району. Для забезпечення духовних потреб ув’язнених Стрийська єпархія призначила капеланів в’язниць. У Миколаївській виправній колонії № 50 капеланське служіння сповняє о. Ігор Ільків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *