ОСТАННІ НОВИНИ

Понад дві тисячі ув’язнених відвідують богослужіння в колоніях

|


Понад дві тисячі ув’язнених із колоній Львівської області регулярно відвідують богослужіння, що їх проводять тюремні капелани. Про це сьогодні під час підсумкової колегії управління Держдепартаменту виконання покарань у Львівській області повідомив заступник начальника управління Валерій Одородько.

За його словами, у виправних закладах області налічують 14 молитовних кімнат, дві церкви та кілька каплиць, де регулярно проводять богослужіння.

У виправних закладах працюють 82 священики 15 конфесій.

Одним із найяскравіших прикладів такого служіння є отець Ігор Цар із УГКЦ, який уже понад десять років працює у колонії №30, що у Львові.

Як повідомив начальник управління департаменту з питань виконання покарань у Львівській області Василь Ільницький, цей священик, окрім інших душ пастирських чинів, видав власним коштом книгу для в’язнів під назвою «Останні будуть першими» і роздав її по виправних закладах.

Натомість керуючий Дрогобицько-Самбірською єпархією УПЦ КП владика Матфей розповів, що минулого року при єпархії було створено спеціальну структуру, яка займається співпрацею зі силовими структурами і зокрема, із управлінням департаменту. Відтак цю роботу координує спеціально призначений священик, що зумовило свої наслідки.

Проте він відзначив, що цієї роботи недостатньо і церква часом не має можливості дійти до всіх потребуючих. Водночас він підкреслив, що духовенство мусить шукати ресурси для збільшення такої роботи, бо з боку працівників держдепартаменту є цілковите сприяння.

На закінчення своєї промови владика вручив В. Ільницькому нагороду від предстоятеля УПЦ КП Філарета – орден святого Юрія Змієборця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *