ОСТАННІ НОВИНИ

Коломойський готовий подарувати львів’янам стадіон до Євро-2012

На фото - новозбудований стадіон у Дніпропетровську

|

Український олігарх, співвласник групи «Приват» та президент ФК «Дніпро» Ігор Коломойський готовий допомогти Львову в підготовці до Євро-2012, безкоштовно передавши львів’ янам проект збудованого у Дніпропетровську нового стадіону. Про це голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник повідомив під час прес-конференції 15 січня. Керівник ЛОДА заявив, що при цьому будівництво стадіону мало би відбуватися за спільною фінансовою участю області та міста.

«Якщо, не дай Боже, проколеться міська рада, то в нас є запасний варіант – Коломойський безоплатно передасть нам проект стадіону, і ми самі почнемо його будувати», – сказав П. Олійник.

Голова ЛОДА зазначив, що в нього була зустріч із Коломойським, під час якої було досягнуто такої домовленості.

За словами П. Олійника, жест Коломойського зумовлений тим, що він має на території Львівщини великі бізнес-інтереси – він є власником НПК «Галичина» та Жидачівського целюлозно-паперового комбінату.

Водночас голова ЛОДА підкреслив, що він бажає успіхів міському голові Львова і Львівській міській раді в реалізації проекту будівництва стадіону, але мав застрахуватися, оскільки проведення Євро-2012 у Львові не є справою лише міського голови чи міськради. За його словами, йдеться про залучення в економіку області понад 5 млрд. доларів інвестицій.

Окрім будівництва стадіону, вузькими місцями підготовки до Євро-2012 Петро Олійник вважає будівництво нових митних переходів і дороги Краковець-Львів-Броди. Усі ці питання мають розглядати наприкінці січня під час колегії ЛОДА, присвяченій підготовці до Євро-2012, повідомив П. Олійник.

Конкурс на вибір інвестора для будівництва стадіону до Євро-2012 у Львові був оголошений 4 грудня. Попередньо планувалося, що вже 19 грудня конкурсна комісія визначить переможця конкурсу, однак вона не спромоглася цього зробити й досі. Окремі фахівці, зокрема депутат Львівської міської ради Володимир Гірняк, вважають, що фірми, які зголосилися до участі в конкурсі, реально не спроможні побудувати стадіон, про що свідчить, окрім іншого, і їх неготовність надати конкурсній комісії всі необхідні документи.

Занепокоєння ситуацією з будівництвом стадіону у Львові починають висловлювати і посадовці УЄФА. Так, член виконкому УЄФА Вячеслав Колосков заявляє, що Україна запізнюється в термінах підготовки до футбольного форуму місяців на вісім, посилаючись на те, що у Львові навіть не приступили до робіт.

Отож, серед зацікавлених осіб все частіше лунає думка, що Львову доведеться будувати стадіон для проведення матчів чемпіонату Європи з футболу 2012 року власними зусиллями, без залучення інвестора. І пропозиція дніпропетровського олігарха при цьому може виявитися зовсім не зайвою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *